1 ხაზი
2 ხაზი
3 ხაზი
4 ხაზი
5 ხაზი
6 ხაზი
7 ხაზი
8 ხაზი
9 ხაზი
10 ხაზი
11 ხაზი
12 ხაზი
13 ხაზი
14 ხაზი
15 ხაზი
16 ხაზი
17 ხაზი
რადიკალის № | 85.11 |
---|---|
რადიკალი | 水 |
კანჯი |
漬
დააჭირე
|
ონჲომი | シ |
კუნჲომი | つ.ける つ.かる -づ.け -づけ |
დონე | ჯოოჲოო კანჯი |
მნიშვნელობა | 1)დამწნილება 2)შესრუტვა, გაჟღენთვა, დატენიანება |
- 漬かる つかる (გარდაუვალი ზმნა.) 1)დამწნილება (დამწნილდა), კარგად შენახული 2)ჩაძირული, დასველებული (ჩაძირულად ყოფნა, დასველებულად ყოფნა)
-
- 漬け汁 つけしる (არს.) მარინადი
- 漬け汁 つけじる (არს.) მარინადი
- 漬け物 つけもの (აგ: 漬物) (არს.) მწნილი
- 漬る ひたる (გარდაუვალი ზმნა.) გაჟღენთვა, ჩაძირვა, დატბორვა
- 漬物 つけもの (არს.) მწნილი
- 塩漬け しおづけ (არს.) დამარილება; დამწნილება
キューリの塩漬け კიტრის მწნილი - 柴漬 しばづけ (არს.) დაჭრილ-დამარილებულ-დამწნილებული ბოსტნეული
- 柴漬け しばづけ (არს.) დაჭრილ-დამარილებულ-დამწნილებული ბოსტნეული 1