1 ხაზი
2 ხაზი
3 ხაზი
4 ხაზი
5 ხაზი
6 ხაზი
7 ხაზი
8 ხაზი
9 ხაზი
10 ხაზი
11 ხაზი
12 ხაზი
13 ხაზი
14 ხაზი
15 ხაზი
16 ხაზი
17 ხაზი
რადიკალი: 86 - ამ რადიკალში არის: 81 კანჯი
0 ხაზი: | 火 灬 |
---|---|
2 ხაზი: | 灯 灰 |
3 ხაზი: | 灸 灼 災 |
4 ხაზი: | 炉 炊 炎 炒 炙 |
5 ხაზი: | 炬 炭 炮 炯 炸 点 為 |
6 ხაზი: | 烈 烏 烙 烝 烟 |
7 ხაზი: | 烱 烹 烽 焉 |
8 ხაზი: | 焔 焙 焚 焜 無 焦 然 焼 煮 |
9 ხაზი: | 煉 煌 煎 煕 煖 煙 煢 煤 煥 照 煩 |
10 ხაზი: | 煽 熄 熊 熏 熔 熙 蒸 |
11 ხაზი: | 熟 熨 熬 熱 黙 |
12 ხაზი: | 熾 燃 燈 燎 燐 燔 燕 燗 |
13 ხაზი: | 燠 燥 燦 燧 燭 燵 |
14 ხაზი: | 燹 燻 燼 燿 |
15 ხაზი: | 爆 |
17 ხაზი: | 爛 |
25 ხაზი: | 爨 |
რადიკალის № | 86.8 |
---|---|
რადიკალი | 火 |
კანჯი |
焼
დააჭირე
|
ონჲომი | ショウ |
კუნჲომი | や.く や.き や.き- -や.き や.ける |
დონე | კჲოოიკუ კანჯი |
მნიშვნელობა | 1)გამოცხობა 2)დაწვა |
- 蒲焼き かばやき (არს.) სოიოს სოუსში ამოვლებით შემწვარი გოჭალასებრნი ან გველთევზასებრი თევზები
- 蛸焼 たこやき (არს.) რვაფეხის გუფთა
- 鋤焼 すきやき (არს.) „სუკიჲაკი“ (ნაციონალური საჭმელი, ხორცის თხელი ნაჭრები, შემწვარი სოიოს ზეთში და ბოსტნეულით)
- 鋤焼き すきやき (არს.) „სუკიჲაკი“ (ნაციონალური საჭმელი, ხორცის თხელი ნაჭრები, შემწვარი სოიოს ზეთში და ბოსტნეულით)
- 霜焼 しもやけ (არს.) დაზრობა, მოყინვა, მოყინულობა (ხელების, ფეხების და.ა.შ.)
- 霜焼け しもやけ (არს.) დაზრობა, მოყინვა, მოყინულობა (ხელების, ფეხების და.ა.შ.)
- 類焼 るいしょう (არს. ზმნ-სურუ.) ცეცხლის გადადება, ცეცხლის გავრცელება << < 1 2