1 ხაზი
2 ხაზი
3 ხაზი
4 ხაზი
5 ხაზი
6 ხაზი
7 ხაზი
8 ხაზი
9 ხაზი
10 ხაზი
11 ხაზი
12 ხაზი
13 ხაზი
14 ხაზი
15 ხაზი
16 ხაზი
17 ხაზი
რადიკალი: 86 - ამ რადიკალში არის: 81 კანჯი
0 ხაზი: | 火 灬 |
---|---|
2 ხაზი: | 灯 灰 |
3 ხაზი: | 灸 灼 災 |
4 ხაზი: | 炉 炊 炎 炒 炙 |
5 ხაზი: | 炬 炭 炮 炯 炸 点 為 |
6 ხაზი: | 烈 烏 烙 烝 烟 |
7 ხაზი: | 烱 烹 烽 焉 |
8 ხაზი: | 焔 焙 焚 焜 無 焦 然 焼 煮 |
9 ხაზი: | 煉 煌 煎 煕 煖 煙 煢 煤 煥 照 煩 |
10 ხაზი: | 煽 熄 熊 熏 熔 熙 蒸 |
11 ხაზი: | 熟 熨 熬 熱 黙 |
12 ხაზი: | 熾 燃 燈 燎 燐 燔 燕 燗 |
13 ხაზი: | 燠 燥 燦 燧 燭 燵 |
14 ხაზი: | 燹 燻 燼 燿 |
15 ხაზი: | 爆 |
17 ხაზი: | 爛 |
25 ხაზი: | 爨 |
რადიკალის № | 86.7 |
---|---|
რადიკალი | 火 |
კანჯი |
烹
დააჭირე
|
ონჲომი | ホウ |
კუნჲომი | に.る |
დონე | ჰჲოოგაიჯი კანჯი |
მნიშვნელობა | მოხარშვა, საჭმლის მომზადება |
- 烹炊 ほうすい (არს.) (ბუნდ.) მოხარშვა (საჭმლის)
- 烹炊所 ほうすいじょ (არს.) (ბუნდ.) კამბუზი (გემის სამზარეულო)
- 割烹 かっぽう (არს.) საჭმლის მომზადება (განსაკუთრებით იაპონური სტილი); საჭმელი
- 割烹店 かっぽうてん (არს.) რესტორანი
- 割烹料理 かっぽうりょうり (არს.) იაპონური საჭმლის მომზადება
- 割烹着 かっぽうぎ (არს.) მზარეულის წინსაფარი
- 狡兎死して走狗烹らる こうとししてそうくにらる (გამოთ.) ჭკვიანი კურდღელი რომ მოკლეს მისი მდევარი მწევარიც მოხარშესო 1